WAT IS REIKI?
  Home / Wat is Reiki ?

Reiki is een Japanse zegswijze voor universele levensenergie. Het Usui Systeem van Reiki Heling is een beoefening van handoplegging. Reiki als universele levensenergie stroomt door de handen van de beoefenaar tijdens het behandelen van jezelf en het behandelen van anderen.

Het resultaat na het ontvangen van Reiki is een verbetering van gezondheid en welzijn: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Door zelf een Reiki-curus te doen krijg je meer energie ter beschikking. In zo'n 1e Graads Reiki-cursus (klas) geeft de Reiki-Master (leraar) de Reiki-student vier inwijdingen. Een begrip dat in onze cultuur nauwelijks bekend is.

Maar het effect is dat je blijvend meer energie ontvangt. Die energie stroomt door jezelf heen. Door ergens je handen op te leggen kun je die energie weer extra laten stromen, naar jezelf, naar een andere persoon, naar planten en dieren.

Het geven van Reiki via handoplegging wordt een Reiki-behandeling genoemd.

De Reiki-energie kan nooit kwaad doen, werkt nooit verkeerd uit.

Door de toename van levensenergie leer je jezelf beter kennen en kom je in aanraking met je eigen creativiteit. Eigenlijk wordt de zelfheler in je wakker gemaakt.

Sommige begrippen zullen misschien niet onmiddellijk door iedereen begrepen worden, maar voor de werking van Reiki maakt dat niet veel uit.

Reiki werkt altijd, ook als je er niet in gelooft, ook als je het niet begrijpt. Het is er gewoon en het ondersteunt je.

Het is eenvoudig, maar het opent ook een deur naar een ander bewustzijn. Je dient er alleen maar aan toe te zijn en het zelf te willen.

©2011 Yuan Reiki
zonder uitdrukkelijke toestemming mag van deze website niets worden overgenomen