REIKI-CURSUSSEN – BEHANDELINGEN EN OEFENAVONDEN
  Home / Reikicursussen etc.

In een weekend leer je (in een groep, soms individueel) om Reiki te gebruiken, zowel op jezelf als op anderen. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de achtergronden van Reiki en wat je er allemaal mee kunt doen. Je wordt dan als het ware op het "Reiki-lichtnet" aangesloten.
Dit wordt de Eerste Graad genoemd en dit houdt in dat je voor de rest van je leven deze helende energie kunt doorgeven aan zowel jezelf als aan anderen.

Tijdens de cursus ga je al direct veel oefenen en leer je de handposities om jezelf en anderen te kunnen behandelen. Vooral voor mensen in de gezondheidszorg zoals artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ziekenverzorgenden, etc. dus zij die direct met patiënten/cliënten te maken hebben, is Reiki een geweldige verrijking. Onderzoeken en behandelingen zijn minder pijnlijk als mensen vooraf of tegelijkertijd met Reiki worden behandeld.

Een Eerste Graad Reiki-cursus is compleet op zich.

Als je enige tijd regelmatig Reiki hebt toegepast in je dagelijks leven, dan kun je de verbinding nog krachtiger maken met Tweede-Graads Reiki: je ontvangt dan de symbolen uit de traditie.

Reiki Twee leidt je spontaan naar de diepere niveaus van rust en stilte en brengt je spirituele groeiproces in een stroomversnelling. Ook leer je hoe je een afstandsbehandeling kunt geven en hoe je jezelf en anderen op een nog dieper niveau kunt ondersteunen.
Tussen de Reiki Eerste- en Tweedegraads cursus moeten minstens drie maanden zitten.

Een Reikicursus Eerste Graad kost € 162,50 inclusief certificaat.
Een Reikicursus Tweede Graad kost € 486,50 inclusief certificaat.

De Reiki Derde Graad is de opleiding voor het Masterschap en duurt minimaal één jaar, waarin verdieping en zelfreflectie centraal staan.
Je loopt stage, je leert een praktijk op te zetten, afstemmingen te geven en cursisten te begeleiden in hun proces.

©2011 Yuan Reiki
zonder uitdrukkelijke toestemming mag van deze website niets worden overgenomen